Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Χρησιμοποιούν τον φόβο, προκειμένου να οδηγήσουν το "ανθρώπινο κοπάδι" στο μαντρί.

..... Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας, είτε φανερά, είτε σε υπολανθάνουσα κατάστασι, μας συνοδεύει ένα κυρίαρχο συναίσθημα. Θα έλεγα και αίσθημα καθώς τείνω να πιστέψω ότι ο ΦΟΒΟΣ – διότι περί αυτού ομιλώ – συνιστά ένα είδος αισθήσεως, κοντά στις άλλες που διαθέτουμε.
Ο φόβος έχει, βεβαίως, γίνει αντιληπτός και από όλους εκείνους τους παράγοντες που, ειδικά σήμερα, κατευθύνουν, διαφεντεύουν την ζωή μας. Σ’ αυτόν και στις παραμέτρους του στηρίζουν τους σχεδιασμούς τους Διαφημιστικές, εμπορικές και ασφαλιστικές εταιρείες, θρησκείες, πολιτικοί οργανισμοί και πρωτίστως τα σκοτεινά κέντρα που, σήμερα, κατευθύνουν τις τύχες του κόσμου τούτου.
Ολοι μαζί και ένας – ένας ξεχωριστά από τους προαναφερθέντες παράγοντες που εξουσιάζουν την ζωή μας χρησιμοποιούν τον φόβο, προκειμένου να οδηγήσουν το ανθρώπινο κοπάδι στο μαντρί για τον Α΄ ή Β΄ λόγο που επιθυμούν.

Προέκτασις, αν θέλετε, βασικό χαρακτηριστικό του ΦΟΒΟΥ είναι η ανασφάλεια. Ινστιτούτα Ψυχολογικών ερευνών, στρατηγικά κέντρα οικονομικών, κοινωνικών και στρατιωτικών κέντρων ασχολούνται επισταμένως με τον φόβο και κατά ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουν την ανασφάλεια της «ΜΑΖΑΣ» για να ευοδωθούν οι στόχοι τους!… Που επαναλαμβάνεται, αποτελεί βασική παράμετρο του ΦΟΒΟΥ.

Εν προκειμένω, εξετάζεται, πιο συγκεκριμένα, η χρησιμοποίησις του ΦΟΒΟΥ και ειδικότερα της ανασφάλειας που, εδώ και ένα, περίπου, έτος έχει καλλιεργηθεί  στην πολύπαθη, Ελληνική κοινωνία, σχετικά με την επιβίωσί μας στο πλαίσιο της ονομαζόμενης «οικονομικής κρίσης».
Eleonora.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου